UNRWA'nın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla İsrail saldırılarının Gazze'de sebep olduğu duruma ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Gazze'deki savaş milyonlarca Filistinlinin hayatını tepeden tırnağa değiştirdi ve su, temiz hava, gıda ve geçim kaynaklarının dayandığı doğal çevreye büyük zarar verdi." ifadesi kullanıldı.

Filistinlilerin zorla göç ettirilerek altyapının bulunmadığı bölgelerde yaşamak zorunda kalması nedeniyle çöp dağlarının oluştuğu Gazze Şeridi'nde çevreyi koruma hizmetlerinin yeniden faaliyete geçmesinin yıllar süreceği kaydedildi.

Filistin Merkezi İstatistik Bürosu ve Filistin Çevre Kalitesi Kurumundan yapılan ortak açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki mevcut suyun, saldırı öncesindeki toplam suyun yaklaşık yüzde 10 ila 20'si kadar olduğu tahmin ediliyor." bilgisine yer verilmişti.

İran'da sıcaklar nedeniyle tatil ilan edildi İran'da sıcaklar nedeniyle tatil ilan edildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının "yaşama uygun olmayan bir ortam meydana getirdiği", altyapıyı kapsamlı bir şekilde tahrip ettiği ve yakıt kıtlığının, tüm atık su arıtma tesis ve sistemlerinin bozulmasına yol açtığı vurgulanmıştı.

Editör: Meryem Elif Polat