Baerbock, Lüksemburg’da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda Orta Doğu’daki durumu da ele alacaklarını aktardı.

Almanya'da polis, Filistin için oturma eylemi yapanlara müdahale etti Almanya'da polis, Filistin için oturma eylemi yapanlara müdahale etti

İran'a ve onun vekillerine karşı yaptırımların genişletilmesini sağlamak için son haftalardaki temaslarına işaret eden Baerbock, "Özellikle İran'a ve onun vekillerine yönelik insansız hava araçları ve her şeyden önce füze teknolojisi ve üretimiyle ilgili yaptırımların genişletilmesi için çaba sarf ettim." dedi.

Baerbock, “İran’ın ve özellikle onun vekillerinin İsrail’e yönelik insansız hava araçları ve füzelerle aralıksız saldırıları karşısında tüm yaptırım araçlarının kullanılması” gerektiğini savundu.

Ukrayna’ya özellikle hava savunma alanında daha fazla yardım yapılması çağrısı

ABD Temsilciler Meclisinin Ukrayna’ya yardımını onaylamasından duyduğu memnuniyeti dile getirten Baerbock, "ABD Temsilciler Meclisindeki önemli oylamanın ardından nihayet Ukrayna'nın en önemli iki destekçisi olan Avrupalılar ve Amerikalıların kalplerinin yeniden aynı ritimde attığı bir duruma ulaştık." ifadesini kullandı.

Bunun sadece Ukrayna için değil Avrupa’nın barış düzeninin korunması için önemli olduğunu belirten Baerbock, Ukrayna’ya özellikle hava savunma alanında daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.