UNRWA: Gazze'de 7 Ekim'in ardından BM bayrağı altında 560'tan fazla kişi öldürüldü UNRWA: Gazze'de 7 Ekim'in ardından BM bayrağı altında 560'tan fazla kişi öldürüldü

Aksa Şehitleri Hastanesi Sözcüsü doktor Halil ed-Dekran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin orta kesimine son 24 saatte düzenlediği hava saldırıları sonucu 54 şehit ve onlarca yaralı hastaneye getirildi." dedi.

İsrail ordusunun bölgeye yönelik saldırılarına devam ettiğini aktaran Dekran, devam eden yoğun saldırıların neden olduğu can kaybı ve yaralı sayısının artmasına bağlı olarak kısıtlı imkanlarla hizmet veren hastanenin kapasitesinin de zorlandığını ifade etti.

Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka dolayısıyla hastanede tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı çektiklerini vurgulayan Dekran, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin de devre dışı kalması durumunda bölgede gerçek bir felaketin yaşanacağı uyarısında bulundu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 654 Filistinli öldürüldü, 83 bin 309 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Editör: Orta Doğu Haber