ABD'nin NBC News televizyonunun internet sitesinde yayınlanan ve ABD’li yetkililere dayandırılan habere göre, İsrail ve ABD’li üst düzey yetkililerin Refah’a kara saldırısı planını görüştüğü çevrim içi toplantı tartışmalı geçti.

Pazartesi günü gerçekleşen online toplantıda, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile İsrailli Bakan Dermer’in yanı sıra bir dizi üst düzey yetkilinin de katıldığı kaydedildi.

Toplantıda, İsrail'in saldırılardan kaçan Refah'taki sivilleri şehrin kuzeyinde kurulacak çadırlara taşıma planını sunduğunu ancak bu planın siviller için sağlık, gıda ve içme suyu konusunda herhangi bir değerlendirme içermediği belirtildi.

ABD’li yetkililerin söz konusu planı “gerçekçi” bulmaması üzerine İsrailli yetkililerin “öfkelendiği” aktarılan haberde, İsrailli Bakan Dermer’in 1.5 milyon sivilin sığındığı Refah’a kara saldırısı planını savunurken “kollarını sallayarak bağırdığı” vurgulandı.

İsrail televizyonu Kanal 12, söz konusu toplantıda, ABD'nin, İsrail'in kara saldırısına hazırlık amacıyla Filistinlileri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'tan tahliye etme planını reddettiğini belirtmişti.

Sanders'tan "kampüslerde antisemitizmi, Müslüman karşıtlığını kınayan" karar teklifi Sanders'tan "kampüslerde antisemitizmi, Müslüman karşıtlığını kınayan" karar teklifi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 1 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında, ordunun Refah'a kara saldırısını onayladığını bildirmişti.