Rusya'nın Ukrayna saldırılarının ardından İsveç ve Finlandiya, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne (NATO) katılmak için resmi başvuruda bulundu.

İttifak çatısı altında olası Rus tehdidi karşısında kendilerini korumaya almayı planlayan iki İskandinav ülkesi, terör örgütü unsurlarını barındırdıkları gerekçesiyle Türkiye'nin direnciyle karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'ya girmek için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya'ya, terör örgütlerine açıkça destek vermelerinden dolayı kapıyı kapattı.

TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN ÇIKARALIM

Batı medyasında İsveç ve Finlandiya'dan terörle arasına mesafe koymasını isteyen Türkiye'ye karşı algı operasyonu başlatıldı.

Birçok ülke arabuluculuk ve ikna için harekete geçse de ABD medyasından küstah bir çıkış geldi. National Review isimli dergi, "Türkiye'yi NATO'dan Atma Vakti" başlıklı bir yazı yayımladı.

Skandal yazıda, "İsveç ve Finlandiya'yı barındıran ancak Türkiye'yi dışlayan bir NATO, Türkiye'yi içeren ancak İsveç ve Finlandiya'yı dışarıda tutan bir NATO'ya tercih edilir" değerlendirmesi paylaşıldı.

TÜRKİYE’NİN GİTME VAKTİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı "açık sözlü olunması gerektiği" belirten dergi, İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’ye tercih edilebileceğini yazdı.

Ankara'nın açıkça hedef alındığı yazıda, "Türkiye'nin gitme vakti geldi" ifadesi kullanıldı.

Rus güçlerinin Ukrayna'ya saldırıları sonrası Finlandiya'nın, "nihayet NATO'da resmen yer alma zamanının geldiğine karar verdiği" ve Finlandiya'yı takip eden İsveç'in de Kuzey Atlantik Anlaşması'nı imzalamaya hazır olduğu kaydedildi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA TERÖR YUVASI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine 'hayır' diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

NATO'nun bir güvenlik kuruluşu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Hele hele İsveç, kesinlikle tam bir terör odağıdır, terör yuvası. Bunlar silah noktasında yaptırım da uyguladılar bize" ifadelerini kullanmıştı.