ABD, Filistin yönetimine ait vergi gelirlerini göndermesi için İsrail'e baskı yapıyor ABD, Filistin yönetimine ait vergi gelirlerini göndermesi için İsrail'e baskı yapıyor

Türk, ABD'deki üniversitelerde devam eden Filistin'e destek veren ve İsrail karşıtı gösterilere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kolluk kuvvetlerinin protestoları dağıtmak ve sonlandırmak için sert müdahalelerinden rahatsız olduğunu belirten Türk, "İfade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakkı, özellikle işgal altındaki Filistin toprakları ve İsrail'deki çatışmalar gibi önemli konular ve keskin anlaşmazlıkların olduğu durumlarda toplum için temel öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

Türk, üniversite yetkilileri ve kolluk kuvvetleri tarafından bu tür eylemleri kısıtlamak için alınan önlemlerin, başkalarının hak ve özgürlüklerini koruma veya kamu güvenliğinin sürdürülmesi için gerekli olanın ötesine geçmemesi gerektiğini belirtti.

Antisemitik davranış ve söylemlerin kesinlikle kabul edilemez ve son derece rahatsız edici olduğunu vurgulayan Türk, Arap ve Filistin karşıtı davranış ve konuşmaların da aynı şekilde kınanması gerektiğini vurguladı.