Orta Doğu

Tubas'ta yeni kitlesel baskı: 200 Filistinli zorla sorgulandı

İsrail ordusu, Tubas'a düzenlediği büyük baskında 32 kişiyi gözaltına aldı ve onlarca aileyi silah zoruyla evlerini boşaltmaya zorladı; Kızılay'ın ambulans çalışmalarını engellediği bildirilirken, ordu "eğer böyle devam ederse sonunuz Cenin gibi olur" tehdidi içeren ilanlar attı.

Abone Ol

İşgalci İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Tubas kenti, Tammun, Akabe beldeleri ve Faria Mülteci Kampı'na büyük çaplı bir baskın düzenledi. Baskınlar sonucunda 32 Filistinli gözaltına alındı ve 10 kişi darp edilerek yaralandı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, aralarında 20 diyaliz hastasının da bulunduğu 30 kişinin nakli sırasında Kızılay ekiplerinin çalışmalarını açıkça engellediği kaydedildi.

Silah zoruyla zorunlu göç ve tehdit

Tubas ve Ürdün Vadisi Valisi Ahmed el-Esad, İsrail güçlerinin "onlarca aileyi silah zoruyla evlerini boşaltmaya zorladığını" ve baskının "aylardır gerçekleştirilen en büyük baskınlardan biri" olduğunu belirtti. Baskın sırasında ev eşyaları tahrip edildi, araçlara ve altyapıya büyük zarar verildi.

İsrail ordusunun bölge halkına yönelik tehditleri, yayımladığı ilanlarla somutlaştı. Ordu, Tubas kentine Arapça, "Bölgeniz terör yuvası haline geldi. İsrail ordusu buna kayıtsız kalamaz, eğer böyle devam ederse sonunuz Cenin ve Tulkerim gibi olur" yazılı tehdit içeren ilanlar attı.

Bu tehditler, İsrail'in daha önce Cenin ve Tulkerim mülteci kamplarından 42 binden fazla Filistinliyi zorla yerinden ettiği ve bu kamplardaki yapıları yoğun biçimde yıktığı gerçeği göz önüne alındığında, Filistinlileri zorunlu kitlesel göçe zorlama politikasının bir parçasıdır.

Orta Doğu Haber