Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. Zelenskiy’in ABD’ye uçmasının hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Putin’den flaş bir açıklama geldi. Putin, Rusya'nın ABD'ye nükleer saldırılar düzenleme kapasitesine sahip "Şeytan II" füzelerinin yakında konuşlandırılmaya hazır olacağını söyledi.

Putin, Rusya'nın düşmanlarının ülkenin parçalandığını görmek istediğini söyleyerek Rusya'nın, Kiev ve Batı'nın yanlış olarak reddettiği bir fikir olan Batı "provokasyonları" nedeniyle Ukrayna'da askeri harekat başlatmak zorunda kaldığı iddiasını yineledi.

Üst düzey askerlerle Moskova'da bir araya gelen Putin, NATO askeri ittifakının Rusya'ya karşı tüm yeteneklerini kullandığını ve buna karşılık tüm askeri liderleri Suriye'de ve Ukrayna'daki 10 ay boyunca kazandıkları deneyimlerini kullanmaya çağırdı.

Kasım ayında Rusya Stratejik Füze Kuvvetler Komutanlığı Şeytan-2 olarak da bilinen Sarmat-2 nükleer füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurmuştu.

Rusya Federal Uzay Ajansı'nın (Roscosmos) Eski Direktörü Dmitri Rogozin, yaptığı bir tanıtım gösterisinde füzelerin "ABD kıyılarının yarısını yerle bir edebileceğini" ileri sürmüştü.

Zelenskiy’in ABD ziyareti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gittiğini duyurdu.

Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Ukrayna'nın istikrarını ve savunma kapasitesini güçlendirmek için ABD'ye gittim. Özellikle Başkan Joe Biden ile Ukrayna ve ABD arasındaki iş birliğini görüşeceğiz. Ayrıca Kongre'de konuşacağım ve bir dizi ikili görüşme yapacağım." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'da savaş başlattığı 24 Şubat'tan bu yana ilk kez yurt dışı ziyareti gerçekleştiriyor.