Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilerle yaptığı açıklamada Zelenski'nin ziyareti sonrası Ukrayna ile barış görüşmesi şansı görmediğini açıkladı.

Peskov ayrıca, Batı'nın Ukrayna'ya silah tedarikini sürdürmesinin çatışmanın "derinleşmesine" yol açacağını vurguladı.

Zelenski'den Washington'a kritik ziyaret: ABD, Ukrayna'ya Patriot sistemi gönderecek mi?

ZELENSKİ WASHINGTON ZİYARETİNİ DOĞRULADI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından ABD’nin başkenti Washington’a gittiğini ve burada ABD Kongresi’ne hitap edeceğini duyurdu.

Zelenski, açıklamasında, “Ukrayna'nın dayanıklılık ve savunma yeteneklerini güçlendirmek için ABD'ye gidiyorum. Başkan Biden ile özellikle Ukrayna ve ABD arasındaki iş birliğini ele alacağız. Kongrede konuşma yapacağım ve bir takım ikili görüşmelerde bulunacağım” dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’in ABD’ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ABD’nin Ukrayna’ya olan kalıcı taahhüdünü göstermek için Zelenski’yi başkent Washington D.C’ye davet ettiğini kaydeden Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Kongre’de konuşması beklenen Zelenski’yi 21 Aralık’ta Beyaz Saray’da karşılamayı sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, “300 gün önce Rusya, Ukrayna’ya yönelik acımasız bir saldırı başlattı. Buna karşın Başkan Biden, bağımsızlık ve toprak bütünlüğünü savunan Ukrayna halkını desteklemek için dünyayı bir araya getirdi” dedi. Jean-Pierre, Biden’ın ziyaret kapsamında Ukrayna’nın Rusya’nın saldırılarına karşı savunma amacıyla kullanılacak güvenlik paketini açıklayacağını dile getirerek, bu ziyaretin ABD’nin Ukrayna’ya yönelik ekonomik, insani ve askeri yardım konusunda kararlı bağlılığını gözler önüne sereceğini ifade etti.