Zelenski tarafından yapılan açıklamada, bugün yapılan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) zirvesini, "zayıf ve kafaları karıştıran bir zirve" olarak tanımladı.

Zelenski, "Herkesin Avrupa için özgürlük mücadelesini bir numaralı hedef olarak görmediğinin açık olduğu bir zirve gerçekleştirildiğini" belirtip cümlelerine şöyle devam etti:

"NATO ülkelerinin tüm istihbarat teşkilatları düşmanın planlarını, Rusya’nın taarruza devam etmek istediğini çok iyi biliyor. Dokuz gündür acımasız bir savaş görüyoruz; şehirlerimizi yok ediyorlar, insanlarımızı, çocuklarımızı bombalıyorlar. Yeni saldırılar ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilerek NATO kasıtlı olarak Ukrayna üzerindeki gökyüzünü uçuşa kapatmamaya karar verdi.

İttifakın bugün yapabildiği tek şey, Ukrayna için tedarik sisteminden 50 ton dizel yakıt göndermekti. Yakıt Muhtemelen Budapeşte Memorandumu’nu yakıp daha iyi yanmasını sağlamamız için ama o memorandum, bizim için zaten Rus birliklerinin ateşinde yandı"

NATO'nun uçuşa yasak bölge oluşturmayı kabul etmemesini sert bir şekilde eleştiren Zelenski, "NATO bugün uçuşa yasak bölge oluşturmayı reddederek Ukrayna şehirlerinin ve köylerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktı. Ama kimi koruyabileceğinizi ve Kuzey Atlantik İttifakı ülkelerini koruyabilip koruyamayacağınızı bilmiyorum. Ortak Avrupa’mız için özgürlüğümüz için ortak özgürlüğümüz için dökülen litrelerce kanımız için litrelerce yakıtla kendinizi bizden koruyamazsınız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "NATO ülkelerinin, güya Ukrayna üzerindeki gökyüzünü uçuşa kapatmakla Rusya'nın NATO'ya karşı doğrudan saldırganlığını kışkırtacağı yönünde bir masal oluşturduklarına inanıyoruz. Bu, kendi kendine hipnoz. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölüyor" açıklamasını yaptı.

"BURADAYIM, BİR YERE KAÇMADIM"

Volodomir Zelenski, hakkında bulunan Ukrayna'dan kaçtı iddialarına karşı çektiği bir video ile yanıt verdi.

Zelenski sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Burdayım, Kiev'deyim. Kimse bir yere kaçmadı" dedi.