Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, video konferans yoluyla Kanada Parlamentosu'nda açıklamalarda bulundu. Zelenski'nin, "Son 20 günde gerçek dostlarımızın kim olduğunu gördük" cümlesinin ardından parlamentoda bulunanlar Zelenski'yi ayakta alkışladı.

Zelenski, "Ülkemdeki sivillerin, çocukların üstüne 20 gündür füzeler, top mermileri ve bombalar yağıyor. Çocuklarımız neler oluyor diye soruyor. Bunun Kanada'nın şehirlerinde yaşandığını hayal edebiliyor musunuz? Rusya'yı durdurmak için kentlerimize daha kaç füze düşmesi gerekecek" ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 100 civarı çocuğun öldüğünü belirten Zelenski, Rusya'ya daha ağır yaptırımlar uygulanmasını talep etti.

Volodomir Zelenski, "Putin'in amacı Ukrayna'yı yok etmek, halkını buyruğu altına almak. Rusya'yı durdurmak için daha fazlasını yapmanız gerekiyor. Ukrayna'yı koruduğunuzda Avrupa'yı da korumuş olacaksınız. Ukrayna'nın hava sahasını derhal kapatmanız gerekiyor. Rusya'nın elindeki tek bir doları bile kullanamamasını sağlamanız gerekli" açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'nin konuşmasını, başta Kanada Başbakanı Justin Trudeau olmak üzere parlamenterler ayakta alkışladı.