İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Johnson, Zelenski'ye İngiltere'nin Rus işgaline son vermek için askeri, ekonomik ve diplomatik desteğini arttıracağını belirtti.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın yaptığı açıklamaya göre, Boris Johnson, Rusya'nın saldırgan tutumu karşısında Ukrayna'nın askeri gereksinimlerini Volodomir Zelenski'den öğrenmek istedi.

Açıklamada, "Liderler ayrıca, devam eden müzakereleri de görüştü ve Johnson, Ukrayna'nın pozisyonuna olan sarsılmaz desteğini yineledi. Her iki lider de yaptırımların Putin'e baskı uygulamadaki öneminin devam ettiğini vurguladı ve Mariupol'daki korkunç bombalamaların ardından masum sivillere yönelik menfur saldırıları kınadı" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca yapılan yazılı açıklamada, Boris Johnson'ın, Ukrayna halkının hayranlığını dile getirdiği belirtildi, "İngiltere'nin bu korkunç çatışmaya son vermek için askeri, ekonomik ve diplomatik desteği artırmaya kararlı olduğunu açıkça belirtti. İki lider, önümüzdeki günlerde doğrudan iletişimlerini daha da artırma konusunda anlaştı" açıklaması yapıldı.