Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) doğuya doğru genişleme politikasını bahane eden Rusya, 2008’de Gürcistan’a bağlı Güney Osetya ve 2014’te kadim Türk yurdu olan Kırım’ı işgal etti.

Saldırgan politikalarına hız kesmeden devam eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son olarak Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.

Zelenski, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı.

Açıklamasında, "O kadar çok ölüm, zulüm var ki..." diyerek başlayan Zelenski, Sumi'nin tekrar bombalandığını belirterek, "Sumi hiçbir zaman Rusya'ya karşı bir tehdit değildi." dedi.

Mariupol'de bir çocuğun susuzluktan öldüğünü açıklayan Zelenskiy, "Tam bir Nazi uygulaması." ifadesini kullandı.

"ÖLÜMLER İŞGALCİLERİN SUÇU AMA SORUMLULUK BATI'DA

Volodomir Zelenski, "Kiev'e, Odesa, Harkiv... her yere, on binlerce kişiye saldıracaklar. Onlar bize, barışçıl halka daha fazla saldıracak" diyerek, "Gökyüzünden üzerimize bombalar düşmeye devam ediyor, ölümler işgalcilerin suçu ama sorumluluk Batı'da" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Zelenski yapmış olduğu paylaşımda, "13 gün vaatler duyduk, 13 gün bize havada yardım edileceği, uçakların olacağı, bize teslim edileceği söylendi." dedi.

KOMEDYENLİKTEN DEVLET BAŞKANLIĞINA VOLODOMİR ZELENSKİ