Suudi Al-Hadath'ta yer alan haberde; Hizbullah'a gönderilmek üzere, Lübnan-Suriye sınırına yakın El Kusayr'daki bir depoda kimyasal başlıklı yüzlerce füze bulunuyor.

Habere göre, 110 adet Fajr füzesi ve 300'ün üzerinde Fateh füzesinin hepsi zehirli bir kimyasal olan tiyonil klorür taşıyor. Silahlar ve diğer teçhizatların, yaklaşık iki hafta önce Masyaf'taki Suriye Bilimsel Çalışmalar ve Araştırma Merkezi'nden (SSRC) Al Kusayr'daki konuma nakledildiği haberde yer verilen diğer bir önemli bilgi.

Kaynaklar Al-Hadath'a, Kuzey Koreli uzmanlar ve İran uyruklu kimyasal silahlar konusunda uzman olan Kasım Abdullah Massoudyan ile birlikte bu füzelere kimyasal başlıklar eklendiği belirtiliyor.

Haberde, İslam Devrim Muhafızlarına bağlı olan lojistik bölümü Birim 2250 Hacı Sadık olarak da bilinen 'Abd al-Ilah Bagheri adlı bir Devrim Muhafızı ajanı ile birlikte füzeleri El Kusayr'a nakletmekten sorumlu olduğuna yer veriliyor.

Suudi haber kanalı, füzelerin sadece geçici olarak Al Kusayr'da tutulduğunu ve Lübnan'daki Nabatiyeh vilayetinin UNIFIL'e ait bir üssün yakınındaki Bint Jbeil bölgesine taşınacağını da bilgilere ekliyor.

İsrail, Suriye'deki kimyasal silah tesislerini hedef aldı

İsrail, Masyaf'taki SSRC tesisi de dahil olmak üzere geçmişte Suriye'nin kimyasal silah tesislerine karşı operasyon düzenledi.