Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçtiğimiz haftalarda ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmada tepki çeken ifadeler kullandı. Türkiye'yi hedef alan Yunan Başbakan, Türkiye'ye F-16 verilmemesi gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN’IN TEPKİSİ

Yunanistan'ın peş peşe gelen çıkışlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün parti grubunda yaptığı konuşmada sert tepki gösterdi. Yunanistan'ın Türkiye politikasını eleştiren Erdoğan, "Yunanistan yola gelmeyecek. Artık bu ülke ile görüşme yapmayacağız. İki de bir uçaklarını kaldırıp bize gösteri yapıyor. Ya ne yapıyorsun sen? Kendine gel. Tarihten hiç ders almıyor musun? Türkiye ile dans etmeye kalkmayın" dedi.

YENİ PROVOKASYON

Gelişmelerin ardından Yunanistan, Türkiye'ye karşı yeni bir propaganda başlattı.

Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye Dairesi ile Yunan Deniz Kuvvetleri Hidrografi Dairesi tarafından hazırlanan ve “Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de 50 yıldaki taleplerini gösterdiği öne sürülen 16 harita, Yunanistan’ın yurtdışındaki büyükelçilik ile temsilciliklerine gönderildi.

PROPAGANDA KAMPANYASI MANŞETLERE TAŞINDI

Dosyada, 16 harita ile birlikte Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris’in bir mektubu da yer aldı.

Mektupta, Yunan diplomatlara bulundukları ülkelerde “Türk saldırganlığını” göstermek için bu haritaları kullanmaları talimatı verildi.

Propaganda kampanyasını Yunan Kathimerini gazetesi manşetine taşıdı. Haberde, Türkiye’nin 1972-2022 yılları arasındaki taleplerini yansıttığını öne sürülen haritalar arasında, “Mavi Vatan”, “Türkiye Libya anlaşması”, “Aidiyeti ihtilaflı coğrafi formasyonlar (Kardak vs)”, “Adaların gayri askeri askeri satüsü” ve “TPAO’nun ruhsat verdiği bölgeler”in de bulunduğunu yazdı.