Yunanistan, ABD’den AGM-84L Harpoon Block II Gemisavar Füzesi ile AGM-88E AARGM Anti-Radyasyon Füzesi tedarik edecek.

Yunan merkezli haber kaynakları, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin F-16 filoları için AGM-84L Harpoon Block II Havadan Atılan Gemisavar Füzesi ile AGM-88E AARGM Anti-Radyasyon Füzesi tedarik edeceğini açıkladı.

Yunanistan’da savunma sanayii haberleri paylaşan Newpost sitesi yeni yayınladığı özel haberinde, Yunanistan’ın ABD’den F-16’lar için Harpoon Blok II Gemisavar füzesi istediğini ve bu isteğe ABD’nin yeşil ışık yaktığını belirtti.

Haberde geçen detaylara göre; Yunanistan, Harpoon’ları F-16 Blok 70 ve Blok 50/52+ uçaklarında kullanmayı hedeflemekte. Bu kapsamda Yunan Hava Kuvvetkeri; Fransa menşeli Mirage uçaklarından Exocet, ABD menşeli F-16 uçaklarından ise Harpoon Gemisavar füzesi atarak önemli bir kabiliyete ulaşmayı planlıyor.

Yunanistan’ın Harpoon’dan kaç adet ve hangi versiyonunu talep ettiği tam olarak bilinmese de, iddialar göre yaklaşık 60 adet Harpoon Blok-II alımı kararlaştırılmış durumda.

Öte yandan Yunanistan, hava savunma ve radar sistemlerinin imhası amacıyla kullanılan AGM-88E AARGM Anti-Radyasyon Füzesi’nden de tedarik etmeyi amaçlıyor.