Yunanistan ordusu, bugün yerel saatle 12.00'de (TSİ 13.00) Fransa'dan satın alınan Rafale jetleri ve F-16 savaş uçaklarını Atina semalarında uçuracak. Atina'nın kuzeyindeki Tatoi üstünde uçacak jetler, 8 Kasım'daki kutlamaların provasını gerçekleştirecek. Eleftheros Typos gazetesi, 'Erdoğan onları görüyor: Rafale ve F-16'lar gökyüzünü yırtıyor ve mesaj gönderiyor' başlığını attı.

CNN Yunanistan ise, 'Şahin Gözü 3: Yunanistan ve Suudi Arabistan caydırıcılık mesajı gönderiyor' başlığıyla bir haber yayımladı. Televizyon, 'Falcon Eye 3-Şahin Gözü 3' adlı tatbikat için Suudi Arabistan'ın Yunanistan'a F-15 savaş uçakları verdiğini, altı jetin Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne Çarşamba akşamı indiğini bildiriyor. CNN Yunanistan, Suudi F-15'lerinin Yunan ordusunun rengi mavi kanat takacağını, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de uçacağını yazdı.

Kışkırtıcı haberleriyle tanınan newpost.gr internet sitesi, Ege Denizi'ndeki Yunan egemenliği ve toprak bütünlüğünü destekleyen açıklamalar yapan ABD'nin, yeni bir askeri gösteriyle de durumu pekiştirdiğini savundu. ABD'ye ait iki C-130 nakliye uçağının Yunan uçağıyla birlikte Ege adaları üstünde uçtuğunu belirten yayın organı, rotada Türkiye'nin dibindeki Sakız ve Midilli adalarının bulunduğunu dile getirdi.

Yunan medyası: Erdoğanın dediği dedik

Newpost'a göre, bir ABD F-22 jeti ise Girit'teki Suda Üssü'nden gizlice havalandı, doğuya doğru ilerledi ve Güney Kıbrıs'ün üstünden geçip İsrail ve Ürdün'e kadar gitti. F-22 aralıksız uçuşunu Suda Üssü'ne geri dönerek tamamladı.

Türkiye'yi dakika dakika izleyen Yunan medyasındaki ana gündem ise, Türk füzeleri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba akşamı Türkiye'nin balistik füze Tayfun'un yanı sıra başka füzeler de geliştirdiğini söyledi:

"Son yaptığımız Tayfun testidir, o Yunanlıları çıldırtan. Şimdi onun mesafesini artıracaklar. Yani 561 kilometre filan şu anda menzili bunu daha da uzatmak... Tabii bu 561 kilometre Yunanlıları tamamen, Atina bunun menzili içinde diye ürkütmeye başladı, kırmızı alarm verdiler. Cenk ve Gezgin füzeleri gibi daha nicelerinin müjdelerini zamanı geldiğinde vereceğiz."

Yunan Skai televizyonu, Atina'nın Tayfun füzesisinin menzili içinde kaldığını belirten Erdoğan'ın Yunanistan'ı bir kez daha 'tehdit ettiği'ni, menzilin daha da geliştirileceğini izleyicilerine aktardı.

İnternet sitesinde 'Erdoğan kışkırtıyor' başlığını atan Skai, Türk liderin Girit Adası'nın güneyinde Libya ile birlikte sondaj yapılabileceği mesajını vermesini öne çıkardı.

Yunan medyası: Erdoğanın dediği dedik

Kathimerini gazetesinin manşeti, 'Erdoğan: Tayfun'un menzili artırılacak, Yunanistan aklını başına alsın' oldu. Gazete, Türk liderin Atina'nın menzil içinde kaldığını vurgulamasını spotuna taşıdı.

Eleftheros Typos gazetesi, 'Erdoğan'ın dediği dedik: Libya ile birlikte Girit'in güneyini kazmakla tehdit ediyor' dedi, haberinde Türkiye'nin yayınladığı haritaları kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın füze testinde atılacak sonraki adımı da dile getirdiğini kaydeden Eleftheros Typos, yeni menzilin 561 kilometreyi aşacağını okurlarına aktardı.

Yunan medyası: Erdoğanın dediği dedik

'Ankara çığrından çıktı / Erdoğan: Atina Tayfun füzesinin menzili içerisinde-Trakya ve sondaj için ne dedi?' başlığını tercih eden Tanea, Türk liderin Yunanistan karşıtı sözlerine ve tehditlerine devam ettiğini yazdı.

To Vima, 'Erdoğan gözdağı veriyor: Tayfun testi Yunanlıları çıldırttı' başlıklı haberinde balistik füze denemesinden çok önce Türkiye'nin daha uzun menzilli bir füze geliştirdiği yönünde şüphelerin olduğunu savundu.

Yunan medyası: Erdoğanın dediği dedik

Ethnos gazetesi, 'Erdoğan'ın sözleri kışkırtıcı: Yunanlıları çıldırtan Tayfun'un menzilini artıracağız' başlığını seçti, haberinin spotunda Ankara'dan İsrail'e verilen mesajı vurguladı.

Yunan medyası: Erdoğanın dediği dedik

Ta Nea'daki bir başka haber, 'Libya Akdeniz'i ateşe veriyor-Kıta sahanlığının genişletilmesi ve Türkiye'nin öfkesi' başlıklı. Gazete, Ankara'nın Atina'ya meydan okuyacağı seçeneklerin iyi bilindiğini ileri sürüp, Türkiye ve Libya arasında imzalanan yeni protokolün altını çizdi. Yeni anlaşmayla Ankara'nın Atina üstünde baskı kurmasının beklendiğini bildiren Ta Nea, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda Libya'yı ziyaret edeceğini okurlarına aktardı. Gazeteye göre, Türkiye'nin taktiklerinin farkında olan Yunanistan'ın 'kışkırtıcı' hamlelere yanıt verip vermeyeceği merak ediliyor.