Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, yerel bir gazeteye verdiği demeçte, Türkiye'nin Atina’ya karşı herhangi bir askeri müdahalesinin “ağır maliyete” yol açacağını söyledi.

Ankara’nın Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünün farkında olduğu belirten Savunma Bakanı Panagiotopoulos, “Silahlı kuvvetlerimiz her zaman teyakkuzda, tamamen hazır ve kararlıdır” dedi.

"TÜRKİYE AĞIR BEDEL ÖDER"

Panagiotopoulos, “Karşı tarafı askeri bir angajmana cesaret etmekten caydıran şey bizim yeteneklerimiz çünkü onlar ödemek zorunda kalacakları ağır bedeli biliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar üzerine konuşan Panagiotopoulos, “Erdoğan, kendini tehdit altında hissettiğinde veya içerde sorunlarla karşılaştığında her zaman gerilimi artırır” ifadelerini kullandı.

Panagiotopoulos, ABD’nin Türkiye’ye F-35 satmayı reddetmesine dikkat çekerek, “Türk F-16 savaş uçaklarını yenilemeye yönelik programın da ABD tarafından onaylanıp onaylanmayacağına dair şüphelerim var. Her şey Türkiye'nin genel davranışına bağlı olacaktır” açıklamalarında bulundu.