Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) doğuya doğru genişleme politikasını bahane eden Rusya, 2008’de Gürcistan’a bağlı Güney Osetya ve 2014’te kadim Türk yurdu olan Kırım’ı işgal etti.

Saldırgan politikalarına hız kesmeden devam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son olarak Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.

Youtube, Rusya'nın devlet destekli RTTV (Russian Today) ve Sputnik televizyonunun kanallarını Avrupa genelinde engelleyeceğini açıkladı.

İLK OLARAK PARA KAZANMASI ASKIYA ALINMIŞTI

YouTube Sözcüsü Farshad Shadloo, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına tepki olarak atılan adımları duyurmuştu.

Shadloo, Google'ın çatı şirketi Alphabet bünyesindeki video paylaşım sitesi YouTube'da, aralarında Russia Today'in (RT) de bulunduğu Rus devlet medyasına ait birçok kanalın reklam yayımlaması ve para kazanmasının askıya alındığını bildirmişti.

YouTube'da söz konusu kanalların önerilmesinin de sınırlandığını belirten Shadloo, Ukrayna hükümetinin talebi doğrultusunda da Ukrayna'da bu kanallara erişimin engellendiğini açıklamıştı.

REKLAMDAN PARA KAZANILMASI ENGELLENDİ

Google Sözcüsü Michael Aciman, Rus devlet medyasına ait birçok kanalın Google'ın reklam hizmetleri vasıtasıyla reklam yayımlaması ve para kazanmasına ara verildiğini belirtmişti.

Aciman, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve ihtiyaç halinde gerekenlerin yapılacağını bildirmişti.

TWİTTER, RUSYA VE UKRAYNA'DA REKLAMLARI ASKIYA ALDI

Twitter Safety hesabından yapılan açıklamada ise, Ukrayna ve Rusya'da reklamların geçici olarak askıya alındığı açıklanmıştı.

Yapılan paylaşımda, söz konusu adımın kamu güvenliği bilgilerinin görünürlüğünü sağlamak ve reklamların bu bilgilerin önemini azaltmaması için atıldığı ifade edildi.

FACEBOOK DA YASAKLAMIŞTI

Facebook da Rusya devlet medyasının reklam yayımlamasına ve para kazanmasına yasak getirmişti.