Türk savunma sanayiinin modern harp sahasına yönelik çözümleri kendini göstermeye devam ediyor. PARS STA, taşıdığı OMTAS tanksavar füzesi ile EFES-2022'de hedefini tam isabetle imha etti.

EFES-2022 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nda ROKETSAN tarafından geliştirilen OMTAS füzesi taşıyıcılı PARS STA, belirlenen hedefi başarılı bir şekilde imha etti.

Milli Savunma Bakanlığı, Pars STA'nın uzak hedefe konumlandırılan bir nakliye kamyonunu OMTAS ile imha anına ilişkin görüntüleri paylaştı.

PARS STA ZIRHLI ARAÇ

PARS 4X4; 25 Bg/ton gücündeki araç, düşük bir siluete ve amfibi özelliğe sahip. 4 kişilik mürettebatı bulunan araç hiçbir ön hazırlık gerektirmeden derin ve akıntılı suda operasyon yapabiliyor.

Aracın sudaki artırılmış manevra kabiliyeti ise arkasında konumlandırılan iki adet pervane/uskur ile sağlanıyor.

ORTA MENZİLLİ TANKSAVAR SİSTEMİ

OMTAS (Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi) muharebe alanındaki zırhlı tehditlere karşı etkili orta menzilli bir tanksavar silah sistemi olarak biliniyor. Füze, kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlık sayesinde gece/gündüz ve her türlü hava koşulunda görev yapabiliyor.

OMTAS Silah Sistemi; fırlatma sistemi (Füze, atış platformu, atış kontrol ünitesi), taşıma sandıkları ve eğitim simülatöründen oluşuyor.