ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilmesi muhtemel yeni operasyona ilişkin konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yeni bir operasyon yapması halinde “bölgedeki istikrarın zayıflayacağı" öne süren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, “endişeliyiz” açıklaması yaptı.

Price, düzenlediği basın toplantısında, "Suriye'nin kuzeyinde artan potansiyel askeri faaliyetlere ve özellikle buradaki sivil nüfus üzerindeki etkisine ilişkin raporlar ve tartışmalar konusunda derin endişe duyuyoruz." dedi.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK SALDIRILAR

ABD’nin Türkiye'nin güney sınırındaki güvenlik endişelerinin farkında olduğunu belirten Price, "Ancak herhangi bir yeni operasyon, bölgesel istikrarı daha da zayıflatır, ABD güçlerini ve koalisyonun DEAŞ'a karşı mücadelesini riske atar." iddiasında bulundu.

Öte yandan Türkiye'den Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarını durdurmasını beklediklerini aktaran Price, "Gerginliğin tırmandırılmasını kınıyoruz. Mevcut ateşkesin korunmasını destekliyoruz." diye ekledi.

ERDOĞAN PERŞEMBE GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Türkiye'ye hem de Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgelere yönelik saldırı girişimlerine işaret ederek, yeni operasyon sinyali vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz." demişti.

Erdoğan, "Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda kararlarımızı alacağız." şeklinde konuşmuştu.