Yemen'de İran destekli Husi milisleri ile hükümet güçleri arasında uzun yıllardır devam eden çatışmaların kurbanı gençler, küçük girişimlerle yoksulluk ve işsizliğin üstesinden gelmek için çabalıyor.

Arap Yarımadasının güneybatısındaki yaklaşık 30 milyon nüfuslu Yemen'de, yıllardan beri bölgesel boyutları olan silahlı çatışmalar gölgesinde kamu ve özel sektörler istihdam fırsatlarını oluşturamıyor. Yemen resmi makamlarının verilerine göre ülkedeki işsizlik oranı yüzde 60'a yaklaştı.

Yerel para birimi Yemen riyali de ülkedeki savaş ve siyasi kriz sebebiyle her geçen gün değer kaybetmeye devam ediyor.

Savaşın başladığı 2015 yılında 215 riyal olan bir ABD doları, halihazırda 1240 riyale kadar çıkmış durumda. Bu da ülkedeki üretim başta olmak üzere kamu ve özel sektörlerine doğrudan yansımış oluyor.

Yıllardan beri bitmeyen savaşın kurbanı gençler de sınırlı imkanlarla faaliyete geçirdikleri küçük girişimler üzerinden hem savaşın kendilerine yaşattığı olumsuzluklardan uzaklaşmaya hem de hayata tutunarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Halk da düşük olan alım gücüne rağmen gençlerin yeni açtığı kafe, lokanta ile giyim mağazaları gibi mekanlara ilgi gösteriyor.