Yemen ordusundan yapılan açıklamada, Hacce’ye bağlı Harad kentindeki bir askeri karargahın Husilerden alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamda ayrıca, stratejik Harad kentinin de Husilerden kurtarılmak üzere ordu birlikleri tarafından kuşatıldığı belirtildi.

SADA VE HACCE BÖLGELERİNDE YENİ YERLER HUSİLERDEN ALINDI

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, ülkenin kuzeybatısındaki Suudi Arabistan sınırında yer alan Sada vilayetine bağlı Haydan ilçesi bölgesinde hava destekli geniş çaplı operasyon kapsamında bazı yerlerin İran destekli Husilerden alındığı bilgisini paylaştı.

SABA'nın diğer bir haberinde ise Arap koalisyonuna ait savaş uçaklarının, Taiz vilayetinin batısında bulunan Husilere ait silah depolarını bombaladığı bildirildi.

Hava saldırısıyla Husilerin saflarında savaşan bir grup silahlı milisin de hedef alındığı bildirilen haberde, aralarında Muhammed Ahmed Naci, Fevzan Necib ve Ahmed Ferhan gibi yetkili isimlerin de olduğu toplam 7 Husi milisin öldüğü, bazılarının da yaralandığı belirtildi.

Yemen yerel basınındaki haberlerde de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi liderliğindeki hükümet güçlerinin, birkaç günden beri Taiz bölgesinde çatıştıkları Husilerden kritik bazı noktaları geri aldığı bildirildi.

Husilerden ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

YEMEN'DEKİ İÇ SAVAŞ

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Birçok bölgesinde çatışmaların aralıksız sürdüğü Yemen'deki iç savaşın, 2022'nin ilk günlerine kadar 377 bin kişinin hayatına mâl olduğu ve 126 milyar dolarlık ekonomik zarara yol açtığı ifade ediliyor.