İran destekli Husi milisleri ile Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri’nin çatışma alanına dönüşen Yemen'de 3 Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı kaçırıldı.

Kimlikleri henüz belirlenemeyen şüpheliler, BM heyetinde yer alan Aden Emniyet ve Güvenlik Ofisi Müdürü Akm Sufiul’i, BM Ofisi Genel Koordinatörü Muhammede el-Meliki’yi ve BM Ofisi Güvenlik Koordinatörü Mazin Bavazir'i zor kullanarak yanlarında götürdü.

Ebyen iline bağlı Lavder İlçe Emniyet Müdürü Adil el-Avseci, yaptığı açıklamada, BM çalışanlarının içinde bulunduğu aracın, Lavder ile Mudiye ilçeleri arasındaki Es-Suveyda bölgesinde silahlı kişilerce durdurulduğunu söyledi.

BÖLGE KUŞATMA ALTINA ALINDI

Emniyet Müdürü Avseci, polis ve özel kuvvetlerden oluşan ortak güçlerin BM çalışanlarını bulmak için Suveyda bölgesini kuşatma altına aldığını dile getirdi.

Avseci, kaçırma olayının, Ebyen'in çeşitli ilçelerinde incelemelerde bulunan BM çalışanlarının geçici başkent Aden'e dönüşü sırasında meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

El Kaide'nin Ebyen'in özellikle dağlık bölgelerinde varlık gösterdiği ve zaman zaman askeri karargahlar ve güvenlik noktalarına saldırılar düzenlediği biliniyor.