Yemen'deki Husiler, kontrolleri altındaki bölgelerde çalışması için gerekli ilaç bulunmamasından ötürü 17 diyaliz merkezinde hizmetin durduğunu duyurdu.

İran destekli Husilere bağlı El-Mesire kanalında yer alan habere göre, diyaliz merkezlerinin hizmet vermesi için gerekli olan ilaçların temin edilememesi nedeniyle 5 bin böbrek hastası yaşamsal riskle karşı karşıya kaldı.

Husilerin kontrolü altındaki bölgelerde 17 diyaliz merkezinde hizmetin durduğu, diğerlerinin de kapanma noktasına geldiği aktarıldı.

Yılda 500 bin diyaliz oturumu hizmeti verildiği ifade edilen haberde, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütlere diyaliz makineleri için gerekli ilaçları acilen temin etme çağrısında bulunuldu.

Uzun yıllardır iç savaşın sürdüğü Yemen'de kötüleşen ekonomik koşullar, fakirlik ve çatışmalar nedeniyle sağlık sektörü çökmüş durumda.

YEMEN'DE YAŞANANLAR

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de 30 milyonluk nüfusun yüzde 80'i insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.