Yemen ordusu, Husi milisleri ateşkesi bozmakla itham etti.

Orduya bağlı Batı Sahili bölgesindeki güçlerin Enformasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Husilerin, pazar akşamı Taiz'in batısındaki Berah ve Hudeyde'nin güneyindeki Hays bölgelerindeki askeri mevzilere ateş açtığı ve ateşkesi ihlal ettiği belirtildi.

Orduya bağlı Dali kenti Enformasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada da Husilerin 10 ihlal gerçekleştirdiği, Dali'nin kuzeyindeki askeri bölgelere saldırı düzenlediği bildirildi.

Marib'de bulunan "Beyaz Direniş Güçleri" Sözcüsü Amir el-Humeykani de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Marib'in güneyindeki cephelerde ordu güçleri ile Husiler arasında çatışmalar olduğunu kaydetti.

Husilerden konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Yemen ordusu dün de Husilere benzer suçlama yöneltmişti.

YEMEN'DE BM GİRİŞİMİYLE 2 AY SÜRELİ ATEŞKES

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 1 Nisan'da yaptığı açıklamada, Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini açıklamıştı.

Yemen'de ateşkesin 2 Nisan'da yerel saatle 19.00'da başlayacağını aktaran Grundberg, tarafların, akaryakıt gemilerinin Hudeyde limanlarına girmesi ve Sana Havalimanı'ndan bölgede önceden belirlenmiş noktalara ticari uçuşlar yapılması konusunda da anlaştığını duyurmuştu.

Yemenli taraflar arasında 2015'ten bu yana pek çok defa ateşkese varılmış ancak bunlar başarılı olmamıştı.