Yemen Ordusu Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hacce ilinde İran destekli Husilere ait biri patlayıcı yüklü olmak üzere iki adet insansız hava aracı (İHA) 5. askeri bölge savunması tarafından düşürülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

Düşürülen İHA'larla ilgili daha fazla bilgi verilmedi.

Yemen ordusu Husi saldırısını engelledi

YEMEN ORDUSU HUSİ SALDIRISINI ENGELLEDİ

Yemen ordusu, Hacca'nın kuzeyindeki Beni Hassan cephesine yönelik bir Husi saldırısını da engellemeyi başardı.

Geçen saatler boyunca, ordu güçleri, aynı cephenin farklı yerlerinde bir dizi Husi bölgesini ve karargahını yok etti. Bağlantılı olarak Beni Hassan'daki Husi saldırısını kırmayı başardıktan sonra şiddetli çatışmalara girdi.

Ordu tarafından yürütülen topçu saldırıları, milis saflarında ölüm ve yaralanmalarla, teçhizat ve personeli de dahil olmak üzere önemli bir gücün kırılmasıyla sonuçlandı.

Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu savaşçıları, milis toplantılarını ve mekanizmalarını hedef alan saldırıları yoğunlaştırdı ve onlarca üyenin ölümüne ve yaralanmasına ve bir tank da dahil olmak üzere çeşitli savaş araç ve ekipmanlarının imha edilmesine neden oldu.

Beşinci Bölgenin hava savunması da muharebeler sırasında milislere ait on adet intihar insansız hava aracını düşürmeyi başardı. Beşinci Bölgenin deniz oluşum güçleri, Husi milislerinin bir deniz saldırısını püskürttü ve beş kişilik bir grubun buludunduğu bir tekneyi imha etti.

Yemen meşru güçlerinin geçtiğimiz haftalarda Hacca'nın yanı sıra Şebve ve Marib cephelerinde Husilere ağır kayıplar veren büyük bir operasyonda kayda değer ilerleme kaydetmesi dikkat çekiyor.