Nakliyat-İş Sendikası'nın çağrısıyla Yemeksepeti ve Banabi işletmelerinde çalışan kuryeler, İstanbul'da bulunan Yemeksepeti Genel Müdürlüğü önünde toplanarak eylem düzenledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kuryelerin katıldığı eylemde, maaşlara yapılan düşük zam protesto edildi, şirket alayhine sloganlar atıldı.

Son 5 gündür eylemlerine devam eden Yemeksepeti ve Banabi çalışanları, haklarını alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Şirketin İstanbul Levent'te bulunan Genel Müdürlüğü önünde toplanan sendikalı kuryeler, vatandaşları YemekSepeti ve Banabi müşterilerini uygulamayı silmeye ve boykota davet etti.

BOYKOTUN KAPSAMI GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR

Boykot yapan kuryeleri temsilen konuşan Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, eylemlerin sadece İstanbul'da değil, Ankara'da, Eskişehir'de, İzmir'de ve bir çok büyük şehirde başladığını ifade etti.

Başkan Küçükosmanoğlu, "Bugün hak mücadelemizin, ekmek kavgamızın bugün üçüncü günü. Bugün geçmiş günlere göre daha güçlüyüz. Türkiye'nin dört bir tarafında Yemeksepeti'nde çalışan işçi kardeşlerim İstanbul'da başlayan ve diğer bölgelerde de yayılan bu direnişe kontak kapatarak, bana bir depolarında işe çıkmayarak bu mücadeleye katılmaktadırlar. Bugün Ankara'da, Eskişehir'de, İzmir'de de basın açıklamaları, eylemler var. Adana'dan, Bursa'dan, Türkiye'nin değişik depolarından görüştüğümüz arkadaşlarımız da bu direnişle birlikte, bu direnişe işi yavaşlatarak dahil oluyorlar" ifadelerini kullandı.

YEMEKSEPETİ'NİN BAŞI VERİ SIZDIRMA OLAYLARIYLA DERTTE

YemekSepeti, 2021 yılında bir kez kullanıcı verilerinin çalındığını resmen açıklamıştı.

Bu açıklamadan 6 ay sonra ise yabancı siber korsanlar 60 milyondan fazla kişinin ad, soyad, telefon ve tarifli açık adres bilgilerinin yer aldığı verileri ele geçirdiklerini açıklayıp, fidye istemişlerdi.

YemekSepeti'nin fidye talebine olumsuz yanıt vermesi sonrasında, 20 bin kullanıcının verileri ifşa edilmişti.