Quds Press’in haberine göre, onlarca aşırılık yanlısı İsrailli Yahudi yerleşimci, Konut Bakanı Yaakov Litzman ile birlikte Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve mabedi gezdi. El Magarbe Kapısı'ndan giren yerleşimciler El Silsile Kapısı'ndan ayrıldı.

İsrail işgal güçleri, aşırılık yanlısı bakan eşliğinde Yahudi yerleşimcilerin girişinin ardından El Magarbe Kapısı'nı kapattı.

Mescid-i Aksa baskını, Mısır İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Abbas Kamel'in iki taraf arasındaki ateşkesi sürekli hale getirmek için İsrailli yetkililer ve Filistinlilerle görüşmeler yaptığı sırada gerçekleşti.

Baskın, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi'nin, ateşkesi istikrarlı hale getirmek için devam eden müzakerelerin bir parçası olarak Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile görüşmek üzere bulunduğu Kahire ziyaretine de denk geldi.

İsrail işgal yetkilileri, aşırılık yanlısı yerleşimcilerin Müslümanlar üçüncü en kutsal yeri olan Mescid-i Aksa'ya baskın yapmalarına izin vermek de dahil olmak üzere şiddet ve gerginliği artırma politikalarını sürdürüyor.

Çeviri: Engin Dinç