Filistin Haber Ajansı Vefa’da yer alan haberde, Ürdün Vadisi'nin kuzeyinde Yahudi yerleşimcilerin araçla gösteri yapan Filistinli gençlerden oluşan bir gruba çarptığı bildirildi. Olayda Filistinli bir genç öldü, birkaç genç de yaralandı.

Yerel basın, Ramallah ve Kudüs’ten gelen gençlerin Filistin vadisinin kuzeyindeki Ayn el-Bayda bölgesinde bir yürüyüşe katıldıklarını belirtti.

Yahudi yerleşimcilerden provokatif eylem

Öte yandan, bu sabah kalabalık bir Yahudi yerleşimci grup, işgalci İsrail güçlerinin korumasında Mescid-i Aksa’da provokatif bir eyleme imza attı.

Filistin medyası bu sabah Bab el-Asbat ve Bab Hatta bölgelerinde işgalci İsrail güçleri eşliğinde, toplanan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın kapılarında Talmud ayinleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta 436 yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek, özellikle Mescidi Aksa’nın doğu bölgesinde Talmud ayinlerini gerçekleştirdi.

Tapınakçılar olarak adlandırılan grubun çağrısı üzerine bu eylemlere katılan Yahudi yerleşimci sayısında artış olduğu bildirildi.