Harem-i İbrahim Müdürü ve Koruma Ekibi Başkanı Şeyh Hıfzı Ebu Sinine'nin yaptığı basın açıklamasına göre Siyonist işgal yönetimi bugün, Yahudilerin İbrani yılının başlaması münasebetiyle yapacakları birtakım ayin ve törenlere imkan tanımak amacıyla Hz. İbrahim Camisi'nin bütün bölümlerini Müslümanlara tamamen kapattı. Ebu Sinine kapatma işleminin gece saat 22.00'ye kadar süreceğini söyledi.

Hz. İbrahim Camisi'nin bulunduğu şehir Siyonist işgalcilerin eline 1967 Haziran Savaşı'ndan sonra geçti. Bu tarihten sonra Yahudiler Hz. İbrahim Camisi'ni işgal edebilmek ve sinagoga dönüştürebilmek amacıyla El-Halil'in tam merkezine bir Yahudi yerleşim merkezi kurdular.

Yahudiler başlangıçta tek tek gelerek cami haremi dışında dini törenlerini yaptılar. Daha sonra onların da cami haremi içinde ibadetlerini yapmalarına izin veren bir karar çıkarıldı. Sonra yerleşimciler namaz vakitlerinde girip çalgı aletleriyle Müslümanların ibadetlerini zorlaştırmaya başladılar. İşgalciler bunu gerekçe göstererek camiyi bölüp bir bölümünü Yahudilere tahsis etti.

25 Şubat 1994 tarihinde bir Yahudi fanatik doktorun, Müslümanların sabah namazını kıldıkları sırada bu camiyi basarak insanların secdeye gittikleri esnada arkadan otomatik silahlarla ateş ederek büyük bir katliam yapmasının ardından işgal yönetimi camiyi tamamen ibadete kapattı. Aylar sonra açtığında caminin üçte ikilik kısmını Yahudilere tahsis ettiği ve sinagoga çevirdiği görüldü.

İşgalci bugün aynı oyunu Mescidi Aksa'da da oynayabilmek için fanatik Yahudi gruplarını her gün bu kutsal mabede baskınlar düzenlemeye teşvik ediyor ve gelenleri askerlerin himayesine alıyor.

Palinfo