Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş üçüncü ayında da devam ederken, Üçüncü Dünya Savaşı polemikleri gündemdeki yerini koruyor.

Rusya’da Devlet Televizyonu Russia Today’in (RT) editörü Margarita Simonyan'ın nükleer ve Üçüncü Dünya Savaşı açıklamaları dünyada gündem oldu.

KURBAĞA GİBİ VIRAKLAYACAKLAR

RT editörü Margarita Simonyan katıldığı programda, "Ya Ukrayna'yı kaybedeceğiz ya da Üçüncü Dünya Savaşı başlayacak. Liderimizi tanıyorsak, kaybetmektense Üçüncü Dünya Savaşı daha muhtemel görünüyor." ifadelerini kullandı.

Simonyan, "Bütün bunların nükleer bir saldırıyla sona ereceği sonucu bana diğer olaylardan daha muhtemel görünüyor. Bu bir yandan korkunç ama durum bu. Cennete gideceğiz, onlar ise sadece kurbağa gibi vıraklayacaklar" diye ekledi.

DAHA ÖNCE DE DİLE GETİRMİŞTİ

Bu nükleer savaş tehditleri Rus televizyonlarında ilk değil. Daha önce de Rossiya TV'de sunucular nükleer savaş ihtimalinin muhtemel olduğunu sıklıkla dile getirmişti.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova da Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah desteği sonrası sert bir uyarıda bulunarak, Rusya'nın sabrının test edilmemesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.