Rolling Stone’un FBI’dan elde ettiği bilgilere göre, mesajlaşma uygulamaları WhatsApp ve iMessage'ın polis ve istihbarat servislerine karşı son derece savunmasız olduğunu ortaya çıktı.

FBI’ın belgesine göre, devletlerin istedikleri zaman WhatsApp ve iMessage verilerini anlık olarak alınabileceğini öngörülüyor.

Apple ve WhatsApp’ın yükselişlerinin en büyük destekçisi olan güvenli mesajlaşma vaatlerini yerine getirdikleri iddiası ortaya çıkan belgeye göre aldatmaca olduğu belgelendi.

FBI belgesine göre, devlet kurumlarının emir vermesi veya mahkeme celbi olduğu sürece Facebook'un WhatsApp ve Apple'ın iMessage hizmetlerinden veri toplamanın çok kolay olduğu iddia edildi.

Demokrasi ve Teknoloji Merkezi'nin teknoloji sorumlusu Mallory Knodel, "En popüler şifreli mesajlaşma uygulamaları iMessage ve WhatsApp açık veri alınabilecek en kolay şifreleme sistemine sahip uygulamalardır.” dedi.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg WhastApp’ı aldıktan sonra yaptığı bir konuşmada uygulamanın “gizlilik odaklı vizyonu” olduğunu duyurmuştu.

Apple CEO'su Tim Cook , gizliliğin temel bir insan hakkı olduğunu ve Apple'ın bütün felsefesini bunun üzerine kurduğunu söyledi. Kullanıcıya şeffaf ve uygulama üzerinde tam hakimiyet sağlayacağını belirten Cook’un sözlerinin aksini uyguladığı belgelerde ortaya çıktı.