Washington Post'un deneyimli köşe yazarı olan Marc Fisher köşe yazısında İtalya'dan Brezilya'ya ve ABD'ye kadar siyasi liderler aşırı sağ otoriteyi benimseyerek Putin'in söylemlerinin daha fazla yankı bulduğunu yazdı.

Yazar, aşırı sağın yükselidiği ülkelerde Putin'in birçok söylemine önem verildiğini ve bu söylemleri de uygulamaya koyduklarını köşe yazısına taşıdı.

Yazar, Putin'in demokrasi şampiyona olmasa da buna rağmen son dönem içinde yaptığı açıklamalarla birçok kişiye çekici gelebilecek söylemlerde bulunduğuna yer verdi. Fisher, Putin'in yaptığı bir konuşmada aile değerlerine önem verirken aile kurumunu yıkan ve geleneksel değerleri inkar edenleri 'sapkın' olarak nitelediğne ve bu görüşün de büyük yankı bulduğuna dikkat çekti.

Dünyanın devrimsel bir değişim sürecinden geçtiğini ve Rusya'nın bu süreçte direnmeyi amaçladığına yer veren yazar Fisher Berlin Duvarı'nın yıkılmasından ve Sovyet komünizminin çöküşünden otuz yıl sonra, yeni bir demokratik yönetişim çağının ve küresel ticaretin büyük bir genişlemesinin habercisi olduğunu, bu demokratik dalganın yerini birçok ülkede bir otoriteryanizm dalgası aldığına vurgu yaptı.