CNN, Moskova'nın Kiev'i işgalinin başarısızlığına rağmen hala Ukrayna'da savaşan Rus özel askeri şirketi Wagner'in çalışma tarzının şok edici ayrıntılarını ortaya koyduğu bir haber yayınladı.

Askeri bir belgeye dayanan habere göre, şu anda kullanılan komuta yapısı ve taktikleri ile Rus Wagner güçlerinin tek kullanımlık askerleri konumuna geldi.

Aralık 2022 tarihli Ukrayna tarafından yayınlanan rapordaki, "Binlerce Wagner askerinin ölümü Rus toplumu için önemli değil" ifadelere yer verilem haberde Belgede, "Görevler olabildiğince ilkel olacak şekilde hazırlandı. Hedefe ulaşmak için birden fazla saldırı grubu konuşlandırılıyor ve kayıp gözetmeksizin uzun süre saldırılar gerçekleştirilebiliyor." bilgisi ise dikkat çekiyor.

"Wagner" in lideri ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki Yevgeny Prigozhin, yakın zamanda ölülerin tutulduğu bir binayı ziyaret ettiği için bunu gizlemediğine yer verilen haberde, Prigozhin'in askerler için, "Sözleşmeleri bitti ve evlerine gidiyorlar" sözleri de paylaşılıyor.

CNN'de daha önce yayınlanan başka bir haberde de Wagner yanlısı bir sosyal medya kanalında geçtiğimiz günlerde par