Viyana’da devam eden İran’ın nükleer anlaşmalarının görüşüldüğü müzakerelere kısa bir ara verildiği bildirildi.

AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Viyana müzakerelerinin şu ana kadar ki en uzun görüşme turuna kısa bir ara verildiğini belirtti.

Heyetlerin istişarelerde bulunmak üzere ülkelerine döndüğünü belirten Mora, ilgili tarafların haftaya tekrar bir araya geleceklerini bildirerek, “Şu an siyasi kararlara ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

"MÜZAKERELERDE İLERİ AŞAMAYA GELİNDİ"

Rusya’nın BM Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ulyanov ise müzakerelerin ileri bir aşamaya geldiğini ve siyasi kararlara ihtiyaç duyulduğunu bildirerek, verilen aranın uzun sürmeyeceğini belirtti.

VİYANA MÜZAKERELERİ

Nükleer anlaşmanın yeniden tam anlamıyla uygulanmasını sağlama ve ABD'nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı nükleer görüşmeler, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere ve İran'dan üst düzey temsilcilerin katılımıyla Viyana'da yapılıyor.

Görüşmelere dolaylı katılan ABD, İran'ın anlaşmadaki taahhütlerine geri dönmesini isterken Tahran ise nükleer anlaşmadan ayrılan taraf olarak öncelikle Washington'un anlaşmaya dönerek yaptırımları kaldırmasını istiyor.