NK News analizine göre, önümüzdeki günlerde Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang'da büyük bir etkinlik veya siyasi konferans planlandığı gözlemlendi.

Planet Labs’in yayınladığı uydu görüntülerinde binlerce kişi bir etkinlik için başkentte toplanıyor. Şehrin güneydoğusunda kalan 25 Nisan Otel’inin otoparkı onlarca otobüsle dolu olduğu ortaya çıktı.

İktidar partisi konferansları ve diğer büyük olaylar, aynı park yerinin neredeyse günlük görüntülerle dolu olarak göründüğü bu yıl önceki dokuz kez de aynı zamana denk gelen günlerde gerçekleşti.

Otelin askeri geçit töreni yapılan alanın ve askeri eğitim tesislerinin yanında olması hareketliliğin daha da merak uyandırmasına neden oldu.

Devlet medyası bu ay yayınladığı takvimde büyük bir etkinlik planlarını bildirmedi. Ancak perşembe günü bir parti yetkilisi kayıt dışı olarak genel kurulunun aralık sonunda gerçekleşeceğini bildirdi.

Olası bir ayaklanma ya da bir protesto etkinliği olması muhtemel görünmeyen ülkede diğer seçenekler şu şekilde:

Kore Tarım İşçileri Sendikası'nın (UAWK) uzun zamandır ertelenen Dokuzuncu Kongresi yapılabilir.

Temmuz ayı başlarında gerçekleşmesi planlanan etkinlik lider Kim Jong Un'un acil bir “gıda krizi” nedeniyle ertelendiği bildirildi. Hasat ve dikim mevsimleri sona erdiği için kongreyi yapmak için en uygun zaman şimdi olabilir.

Gizemli olay aynı zamanda eski lider Kim Jong Il'in 17 Aralık'taki ölümünün 10. yıl dönümüyle de ilgili olabilir.

Kore Halk Ordusu'nun temmuz ayında yaptığı dört günlük bir çalıştayı devlet medyasının toplantının bitiminden üç gün sonra haber vermesi yeni bir çalıştay olabileceğini akıllara getirdi.

20 Temmuz'da, Kuzey Kore Ordusunun çalıştayının başlamasından yaklaşık dört gün önce otel yayınlanan görüntülerdeki gibi araçlarla doldu.