Ürdün hükümeti, Tel Aviv Büyükelçisi Gassan el-Mecali'nin işgal altındaki Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya girişi sırasında engellenmesine tepki olarak Amman'daki İsrail Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Mecali, Mescid-i Aksa'ya girişi sırasında bir İsrailli polisin engeline takıldı.

Bunun üzerine Ürdün hükümeti, tepkisini iletmek üzere İsrail'in Amman Büyükelçisi Eitan Sorkis’i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali, "İsrailli Büyükelçi'ye ülkesinin hükümetine derhal iletmesi için sert bir protesto notası verildi." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa'nın Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde olduğunu hatırlatan Mecali, protesto notasıyla aynı zamanda "Aksa'nın iç işlerine müdahale amacı taşıyan kabul edilemez uygulamaların kınandığını" belirtti.

İsrail'in Kudüs'te işgalci güç olarak uluslararası hukuka bağlı yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Mecali, özellikle kentteki Mescid-i Aksa ve diğer mukaddes mekanlara yönelik ihlallerden sakınılması uyarısında bulunuldu.