Ürdün Doğu Askeri Bölgesi Komutanı Yusuf El-Deham, kaçakçıların kullandığı drone'ların yük taşıma kapasitesinin bir kilogramı geçmediği için büyük bir nakliyatı taşıyamadığını söyledi.

Ürdün’de yayın yapan Al-Rai'ye yaptığı açıklamada, silahlı kuvvetlerin 'bir insansız hava aracı sistemi geliştirmeyi başardığını' ve sistemin doğası veya mekanizması hakkında ek ayrıntılardan bahsetmeden kaçakçılığa karşı istenen sonuçları elde edeceğini belirttiğini ekledi.

Ürdün ordusu daha önce Suriye-Ürdün sınırında 160'tan fazla uyuşturucu kaçakçılığı grubu tespit ettiğini açıklamış ve Ürdün'ün 'uyuşturucuya karşı savaş açtığını' belirtmişti.

Askeri Enformasyon Direktörü Albay Mustafa Al-Hiyari, Ürdün ve Suriye arasındaki kuzeydoğu sınırında düzenlediği basın toplantısında, Ürdün'ün “iç ve toplumsal güvenliği, aileleri ve değerleri yok eden uyuşturucuya savaş açtığını.” Beyan etti.

El-Hiyari, 'Angajman kurallarının değiştirilmesinin ardından 30 kaçakçı öldürüldü, 16 milyon narkotik hap ve 17.000 esrarın geçişi engellendi' diye ekledi. Ürdün’de yayın yapan Roya kanalının bildirdiğine göre, “sınırdaki bariyere giren herhangi bir unsurun silahlı kuvvetlerin hedefine karşı savunmasız olduğunu” vurguladı.