Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah başkent Amman'daki El-Huseyniye Sarayı'nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya geldi.

“BAŞKENTİ KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI”

Kral 2. Abdullah, görüşmede meselenin iki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamlı bir barışa ulaşılması için çabaların yoğunlaştırılması ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması temelinde ele alınması gerektiğini yineledi.

Uluslararası topluma ve konuyla "aktif" olarak ilgilenen ülkelere çağrı yapan Kral 2. Abdullah, Kudüs'te Müslümanların ve Hristiyanların yanı sıra iki dinin kutsal mekanlarına yönelik saldırıların tekrarlanmasının önlenmesini istedi.

KISITLAMALAR KABUL EDİLEMEZ

Kral 2. Abdullah, "Kudüs'te ibadet edenlere yönelik kısıtlamalar kabul edilemez." ifadelerini kullanarak, Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki statüsünü değiştirmeyi amaçlayan her türlü girişimi reddettiklerinin altını çizdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Kral 2. Abdullah'ın İsrail'in Kudüs'teki son saldırılarının durdurulması için yaptığı yoğun çabalardan övgüyle bahsetti.

Ramazan ayının İsrailli Yahudilerin Hamursuz Bayramı'na denk gelmesiyle, kutsal ayın başından bu yana Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da tansiyon sürekli yükseliyor.

İsrail, 23 Nisan'da Kudüs'teki Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde (Kutsal Kabir-Yeniden Diriliş) Hristiyanların "Kutsal Cumartesi" kutlamalarına da kısıtlamalar getirmişti.