Ebu Fella mahlasını kullanan Kuveytli bir YouTuber, sosyal medya hesabından, Dubai'de kaldığı cam bir odada 11 gün boyunca kesintisiz canlı yayın yaparak yardım kampanyası düzenledi.

Kuveytli YouTuber, kış mevsiminde zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan 100 bin mülteci aileye yardım etmek için takipçilerinden 11 günde 11 milyon dolar bağış toplamayı başardı.

Sosyal medya hesaplarında ciddi bir takipçi kitlesi bulunan 24 yaşındaki Ebu Fella, 7 Ocak’ta başlattığı yardım kampanyasının sonuna geldi.

Ebu Fella, 'Kışlarını Daha Sıcak Yapalım' adıyla düzenlediği yardım organizasyonunda, hedeflediği rakama ulaşana kadar bulunduğu odadan çıkmayacağını belirtmişti.

Ebu Fella'nın bağışları topladıktan sonra Dubai Emirliği'nde kaldığı cam odadan ayrıldığı anın video klipleri sosyal medyada yoğun beğeni aldı.

Kuveytli sosyal medya kullanıcılarından Ebu Fella’ya destek ve tebrik mesajları yağdı.

GUİNNESS DÜNYA REKORLARI’NA GİRDİ

Ebu Fella YouTube Kanalı, düzenlediği yardım faaliyetleriyle iki ayrı dalda Guinness Dünya Rekorları’na girmeyi başardı.

Söz konusu kanal, 2020 yılının Aralık ayında gerçekleştirdiği 259 saat 46 dakika 45 saniyelik yayın ile YouTube'daki en uzun canlı video yayını olma rekorunu elde etti.

Öte yandan, bir insani yardım kampanyası için aynı anda en fazla doğrudan görüntüleme sayısına ulaşan Ebu Fella, 698 bin anlık görüntülenme sayısına ulaşarak daha önce kimsenin ulaşamadığı bir dünya rekoruna daha ulaştı.

Guinness Dünya Rekorları'nın resmi denetmeni Danny Hickson, yayın sonrası Ebu Fella YouTube Kanalı sahibi Hassan Suleiman’a rekor plaketlerini teslim etti.

KASIM AYINDA 1 MİLYON DOLAR TOPLADI

Abu Fella, Kasım 2021'in sonunda, yaklaşık 17 bin mülteciye yardım etmek için 'Kalplerini Isıt' kampanyası kapsamında 1 milyon dolarlık bağış toplamayı başarmıştı.

Yaklaşık olarak 28 saat süren canlı yayında birçok kişiden bağış toplayan Abu Fella, sosyal medya kullanıcılarının gönlünü kazanmıştı.

Sosyal medya kanallarında 23 milyondan fazla takipçisi bulunan Abu Fella adını kullanan içerik üreticisinin, gerçek adının Hassan Suleiman olduğu öğrenildi.