Geçen yılın Ekim ayında akciğer kanseri olduğunu öğrenen ünlü oyuncu Ayberk Pekcan vefat etti. Vefat haberini ünlü oyuncunun yakın dostu, Mersin Sanayicileri Ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Doğduğu şehir olan Mersin'de yaşama gözlerini yuman Ayberk Pekcan, 22 Mayıs 1970 Mersin doğumluydu. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitiren Pekcan, oyunculuk kariyerine 1995 yılında Çiçek Taksi dizisindeki Talat karakteriyle başladı.

Ayberk Pekcan, oyunculuk kariyeri boyunca Tatlı Hayat, Yarım Elma, Hayat Bilgisi, Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Pusu, Ihlamurlar Altında, Poyraz Karayel, Diriliş:Ertuğrul dizilerinde canlandırdığı karakterlerle büyük ilgi görmüştü.

Geçen yılın Ekim ayında sırt ağrısı nedeniyle doktora giden Pekcan, akciğer kanseri olduğunu öğrenmişti. Hayranlarından dua isteyen Pekcan, hastalığını sosyal medya takipçilerine şu ifadelerle duyurmuştu:

“Sevgili dostlar, on gün kadar önce sırt ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorla başlayan süreç bugün bu noktaya geldi. Ben akciğer kanseri olmuşum. Tümör, karaciğer ve böbrek üstü bezlerine de sıçramış. Maalesef bu hastalık başlangıç evrelerinde hiç belirti vermedi. Kemoterapinin ilk günü. En büyük desteğim ailem yanımda. Yakındaki arkadaşlarım da öyle. Ben sağlığıma kavuşmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Sağlık dilekleriniz ve dualarınızı esirgemeyin. Kalın sağlıcakla...”

Geçen hafta memleketi Mersin'de yoğun bakıma kaldırılan Ayberk Pekcan, 24 Ocak 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

YENİ FİLMİ 5 GÜN SONRA VİZYONA GİRECEK

Ayberk Pekcan son olarak 28 Ocak 2021 tarihinde vizyona girecek olan Dilberay filminde, Dilberay'ın babası karakterine hayat vermişti.

Pekcan'ın son yer aldığı projede hayatı anlatılan Dilber Ay da 63 yaşında, 29 Nisan 2019 tarihinde vefat etti.