Cumhuriyetçi Parti'nin ABD Temsilciler Meclisi'nde dar bir çoğunluğu elde etmesinin ardından, Ukrayna'ya yapılan yardımların kısıtlanması çağrıları giderek daha yüksek sesle duyulmaya başlandı.

The Insider'ın haberine göre aşırı sağcı Cumhuriyetçi Parti temsilcileri, partilerinin Temsilciler Meclisi'nde dar bir çoğunluğu elde etmesinin ardından Ukrayna'ya yapılacak yardıma yeni sınırlar getirmeye çalışıyor ve hatta bazıları bu yardımın tamamen durdurulması gerektiğini söylüyor.

Diğer yandan ise, ABD ara seçimlerinden haftalar sonra, ABD'li milletvekillerinden oluşan iki partili bir grup, ABD'nin müttefiklerine bir mesaj iletmek için Kanada'daki uluslararası bir güvenlik konferansına gitti: Söylentilere inanmayın Hepimiz Ukrayna'dayız mesajı verildi.

Foreign Policy'de yer alan diğer bir haberde ise, Kiev'de ve Avrupa'nın diğer bölgelerinde, Kongre'nin alt meclisindeki az farkla Cumhuriyetçilerin ara sınav zaferinin ardından ABD'nin Ukrayna'ya verdiği askeri desteğin devam etmesiyle ilgili çok sayıda endişe olduğuna yer verdi.

Bir kısım Cumhuriyetçinin, Ukrayna'ya verilen desteği sorguladığına ve ABD silahlarının gönderilmesini durdurmaya çalıştığına yer veren haberde, diğer milletvekilleri, Kongre'nin büyük çoğunluğunun görüşlerini temsil etmediği konusunda ısrar ederek bu anlatıya karşı çıkıyorlar.

Ukrayna'ya yardım gönderme ile ilgili olarak Cumhuriyetçiler ikiye bölünmüş durumda.