Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'nin Ofisinin Başkan Yardımcısı Ihor Zhovkva, Rusya ile Ukrayna arasında yapılan görüşmelerin "kesinlikle ilerlediğini" söyledi.

BBC Radio 4'te yayınlanan Today programına katılan Zhovkva, İstanbul'da yapılan görüşmelerde Rus tarafının ilk kez ültimatom vermek ve kırmızı çizgilerini hatırlatmak yerine Ukrayna'nın tutumunu dinlediğini anlattı. Programda kendisine yöneltilen Ukrayna'nın doğu bölgesi ile bir soruya Zhovkva, Ukrayna'nın "tek bir inçlik" toprağından vazgeçmeyeceği cevabını verdi.

Ihor Zhovkva, Rusya'nın Kiev ve Çernihiv'de yapılan operasyonları azaltacağını söylemesine rağmen bu bölgelerdeki askerlerini geri çekmediğini açıkladı.

ZELENSKİ, İSTANBUL'DAKİ MÜZAKERELERİ OLUMLU BULDU

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 34. gününde sosyal medya hesabından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği toplantıyı değerlendirdi.

İstanbul'un ev sahipliği yaptığı müzakereleri olumlu bulduğunu açıklayan Zelenski, "Müzakere platformundan aldığımız sinyaller olumlu olarak adlandırılabilir. Ancak bu sinyaller, Rus silahlarını susturmuyor" ifadesini kullandı.

Rusya'nın temsilcilerinin sözüne silahlar susmadığı sürece güvenmeyeceğini belirten Volodomir Zelenski, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve savunmaya katılan herkes, bugün hayatta kalmamızın tek garantisidir" dedi.