Ukrayna'nın Makiivka'da en az 89 Rus askerini öldüren füze saldırısı için konumu nasıl bulduğu ortaya çıktı. Rus askerlerinin cep telefonu kullanmaları hayatlarına mal oldu.

1 Ocak gece yarısından kısa bir süre sonra Ukrayna, Makiievka'da Rus askerlerinin bulunduğu bir bölgeyi füzelerle vurdu. Ukrayna'nın, Rus askerlerinin yerini cep telefonu sayesinde bulduğu ortaya çıktı. Rus ordusu askerlerinin yasak olmasına rağmen cep telefonu kullanmaları, Ukrayna'nın onları bulmasına yardımcı oldu.

Saldırıda öldürülen insan sayısı doğrulanamadı fakat Rusya'nın savaşta kabul ettiği en büyük ölü sayısı olarak kayıtlara geçti. Ukrayna, saldırıda 400 askerin öldüğünü, 300 askerin ise yaralandığını açıkladı. Rusya ise 63 askerin hayatını kaybettiğini iddia etti.

''SORUMLULAR ADALET ÖNÜNE ÇIKARILACAK''

Rusya'dan yapılan açıklamada, olayla ilgili bir komisyon kurulduğu ve olayın araştırıldığı söylendi. Ancak saldırının ana nedeninin, yasak olmasına rağmen askerlerin Ukrayna silahlarının menzilinde cep telefonlarının bulunması ve "yoğun kullanımı" olduğunun aşikar olduğu açıklandı.

Soruşturmada suçlu bulunan yetkililerin adalet önüne çıkarılacağı ifade edilen açıklamada, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için adımlar atıldığı belirtildi.