Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yemen Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Cathy Westley, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukrayna'da yaşananların sadece Avrupa'nın sorunu olmadığını söyledi.

Yaşanan zorluklar nedeniyle Yemenli insanların umutlarını kaybetmediği bilgisini veren Westley, Yemenlilerin Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisiyle kapsamlı barış hedefli yeni bir çerçeve oluşturmak için düzenli görüşmelere başladığını bildirdi.

Cathy Westley, Yemen'de buğday ve gıda maddelerinin fiyatının Ukrayna'da yaşananlardan dolayı düzenli olarak sürekli arttığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da 11 Mart'ta yaptığı açıklamada, "Yemen'deki çocuklar, gıda eksikliğinden değil ailelerinin yiyecek alacak parası olmadığı için açlıktan kıvranıyor. Acil bir şekilde harekete geçilmezse milyonlar açlığa sürüklenebilir" ifadelerini kullanmıştı.

YEMEN İÇİN FİNANSMAN BULUNMALI

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Yemen'de artan şiddetin ve kötüleşen ekonomik durumun milyonlarca insanı kıtlığın eşiğine getirdiği belirtildi.

Yemen halkının gerekenden çok daha az beslenebildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Yardımların azalması nedeniyle milyonlarca kişinin açlığa düşmesini önlemek için daha fazla kaynak talep ediyoruz" dendi.

WFP, geçen Aralık ayında finansman sorunu nedeniyle 2022 yılının Ocak ayından itibaren Yemen'e yapılan gıda yardımının azaltılacağını belirtmişti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da 2 gün önce yaptığı açıklamada, önlem alınmaması halinde milyonlarca kişinin açlıkla mücadele etmesi gerekeceğini belirtmişti.

UNICEF tarafından yapılan açıklamada, "Yemen'deki çocuklar, gıda eksikliğinden değil ailelerinin yiyecek alacak parası olmadığı için açlıktan kıvranıyor. Acil bir şekilde harekete geçilmezse milyonlar açlığa sürüklenebilir" ifadeleri kullanılmıştı.