Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün talebi doğrultusunda hazırlanan son genelgede, ülke içerisinde uçak ile yapılacak seyahatlerde PCR testi zorunluluğu geri getirildi.

Söz konusu genelgede, uçakla yapılacak seyahatlerden en fazla 48 saat öncesine kadar negatif PCR testi zorunluluğunun tekrar uygulamaya alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığı belirtilmişti.

HUZUREVİ ÇALIŞANLARININ DA TEST YAPTIRMASI ZORUNLU

Huzurevi, bakımevi, sevgi evleri, ceza ve tevkif evlerinde bulunan, aşı sürecini tamamlamamış veya son 180 gün içerisinde Kovid-19 hastalığına yakalanmamış çalışanlara da PCR testi zorunluluğu getirilirken, gerekli görülmesi halinde, ceza ve tevkif evlerinde bulunan hükümlü ve tutuklulardan da test istenebileceği bildirildi.

Yurt dışına seyahat edecek vatandaşlardan, seyahat edilecek ülkenin belirlediği kriterlere göre PCR testi yapılması zorunlu hale getirildi.

Genelgeye göre, ülke içerisinde uçakla seyahat etmek isteyen aşı olmamış veya son 180 gün içerisinde Kovid-19 olmayan vatandaşların, uçuşlarından en fazla 48 saat önce yaptırdıkları PCR testi sonucunu ilgili havayolu şirketine bildirmeleri yeniden zorunlu hale getirildi.

ŞEHİR İÇİNDE UYGULANAN PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığı'nın 15 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada yer alan şehir içi PCR testi zorunluluğuyla alakalı bir değişiklik yapılmadı.

Değişiklik yapılmayan açıklama şöyle;

"Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce; Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele; tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir."