Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz günü gerçekleştirmeyi amaçladığı darbeden önce üyelerin kendi aralarında ByLock gibi uygulamalar kullanarak mesajlaştığı ortaya çıkmıştı. Bugün ise Twitter'da tesadüfen keşfedilen "Enes Halifekan" isminde ve @cennet_dunya rumuzlu bir hesabın paylaşımları dikkat çekti. Şubat 2016'da açılan ve 2017 yılından bu yana aktif olmayan hesabın FETÖ üyelerine ait olduğu düşünülüyor. Öncelikle 162 binden fazla tweet bulunan hesaptaki çoğu paylaşım bu tarz şifreli mesajlardan oluşuyor. İşte o şifreli twitler:


 


 

enes-halifekanin-tweetleri-gundem-oldu-sosyal-medya-ayaga-kalkti-ef1560

Bu tweet açıkça belirtilmemiş olsa da akla 15 Temmuz darbe girşimini getirdi.

enes-halifekanin-tweetleri-gundem-oldu-sosyal-medya-ayaga-kalkti-6fe93f

Burada darbe girişiminin sadece bir başlangıç olduğunu açıklıyor ve bu sayede HDP belediyelerine kayyum atandığını belirtiyor.

enes-halifekanin-tweetleri-gundem-oldu-sosyal-medya-ayaga-kalkti-7aed72

Eğer darbe girişiminde yeterince insan ölmezse 2. darbe planının yapılacağından bahsediyor.

enes-halifekanin-tweetleri-gundem-oldu-sosyal-medya-ayaga-kalkti-10dca3

15 Temmuz günü saat 23:08'de yapılan bu paylaşım özellikle ilgi çekiyor.

enes-halifekanin-tweetleri-gundem-oldu-sosyal-medya-ayaga-kalkti-229a56

18 Ağustos'ta atılan farklı bir mesajda ise "arkada patlama" yazıyor. Paylaşımdan iki gün sonra Gaziantep'te saldırı gerçekleşti. Ağustos 2016 Gaziantep saldırısı, 20 Ağustos 2016'da yerel saatte 22.50 sularında Türkiye'nin Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesinde bir sokak düğünü sırasında düzenlendi. Saldırı sonucunda 59 kişi öldü, 90'ın üzerinde kişi yaralandı.