Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Kurulu'nda konuşan Ahmet Başar Şen, 25 yılı aşkın süredir Almanya'daki Türklerin hak ve çıkarları için başarıyla çalışan TGD'yi tebrik etti.

Şen, Türklerin Almanya'da kalıcı olarak kalacaklarını kabul ettiklerini belirterek, "Almanya'daki Türkler çifte vatandaşlığın yasallaştırılmasını ve vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını bekliyor. Alman vatandaşlığı almayanların da en azından yerel seçimlerde oy kullanma hakkını elde etmelerini bekliyorlar." dedi.

Türkiye ile Almanya arasında tarihsel olarak çok çeşitli köklü ortaklıklar ve ittifaklar bulunduğunu dile getiren Şen, Almanya'da yaşayan yaklaşık 3,5 milyon Türk'e dayanan insani bağların, iki ülke arasındaki ilişkilerin en önemli boyutlarından biri olduğunu belirtti.

Şen, 60 yılı aşkın süredir Türk toplumunun Almanya'nın gelişimine ve çok kültürlü kimliğine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "Buradaki Türkler Almanya'daki en büyük göçmen grubunu, Müslümanların çoğunluğunu ve Türkiye'nin en büyük diasporasını oluşturuyor. Bugün Almanya'daki Türklerin siyaset, ekonomi, bilim, spor ve sanat gibi çeşitli alanlarda çok önemli başarılara imza attığını görüyoruz. Bununla gurur duyuyoruz. Bugün aramızda bulunan kardiyolog Dilek Gürsoy bunun çok takdire şayan bir örneğidir. Dilek Gürsoy ve diğer başarı örnekleri, özellikle Almanya'daki kızlar olmak üzere Almanlar, Türk ve diğer göçmen gençler için çok değerlidir." diye konuştu.