Yoğun kar yağışları, Suriye’nin kuzeyinde bulunan İdlib kentindeki mülteci kamplarında yaşayan binlerce Suriyelinin hayatını olumsuz etkiledi.

Türkiye ise kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dondurucu soğuk ve şiddetli yağışlarla başa çıkamayan Suriyelilere duyarsız kalmadı.

Ülkenin dört bir yanında İdlib için düzenlenen yardım kampanyası haberleri peş peşe gelmeye başladı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN 10 MİLYON TL

Yardım organizasyonlarında yer alan Merve Safa Erbaş Likoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden düzenlediği kampanyada şu ana kadar 4 milyon 700 bin TL toplandığını aktarıldı. Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın hesaplarına yatırılan tutarın yakın zamanda 10 milyon TL hedefine ulaşacağını umduklarını belirtti.

Kamu kurumlarının başını çektiği organizasyonlara, Suriyeli mültecilerin zorlu kış şartlarını atlatabilmesine katkı sağlamak isteyen çeşitli sivil toplum örgütlerinden de destek geldi.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİ

Yardım kampanyası kapsamında acil ihtiyaç listesi oluşturan sivil toplum kuruluşları, ilk etapta soba, kömür, un, bakliyat, ayçiçek yağı, salça, gıda paketi, kişisel temizlik ve hijyen paketi, ayakkabı, bot, kışlık kıyafet, iç giyim, çadır, branda, sünger yatak, halı, hasta bezi, çocuk bezi ve battaniye gibi ürünlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

İHH’DAN KÖMÜR VE GIDA YARDIMI

Suriye’deki savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivillere yönelik İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla düzenlenen organizasyonda 56 tırlık kömür yardımı yapıldı.

Geçirdiği trafik kazası sonucu 11 Ocak’ta vefat eden Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından bağışlanan 750 adet gıda kolisi de yine İHH tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çadır kamplara dağıtıldı.

İYİLİK ISITIRSA KIŞ ÜŞÜTMEZ

Sadakataşı Derneği “İyilik Isıtırsa Kış Üşütmez” çağrısı ile başlattığı kış çalışmaları kapsamında gıda, soba, yakacak ve kışlık kıyafet yardımı ulaştırdı.

Sadakataşı, kış yardımları kapsamında acil yardım ekibi aracılığıyla Reyyan Kampı’nda yaşayan 200 mülteci aileye soba ve yakacak dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca kampta yaşayan ailelere gıda kumanyası dağıtıldı.